Recomandari

Productia de BIOGAZ - crestere randament

Problema

Randamentul normal de metan la centralele de biogaz este de 60%. Cu toate acestea, functionarea cu eficienta scazuta a dus la productia de metan la doar 40% la doua fabrici de biogaz din Japonia. Instalatiile au fost proiectate cu o capacitate de energie de 300 kW / generator, dar au generat numai 100 kW / generator.

Aplicare

Generarea excesiva de hidrogen sulfurat a cauzat si o problema a mirosului urat.

Concluzie

Prin aplicarea BCP12 ™, STIMULUS ™ si BCP80 ™ la instalatia de bio-gaz pe baza de gunoi de grajd si aplicarea BCP12 ™, STIMULUS ™ si BCP57 ™ la instalatia cu continut ridicat de ierburi, problema mirosului a fost rezolvata. Productia de metan a crescut de la 40% la 60%, iar instalatiile s-au imbunatatit la 300 kW / productia de energie a generatorului. De asemenea, a fost interesant de remarcat faptul ca instalatia de biogaz a generat mai multa putere atunci cand folosim gunoi de grajd de la animale care consumasera DAIRY-FEED ™


Tratarea apelor uzate - industria automotive

Problema

O fabrica de automobile din Mexic a dorit sa utilizeze bio-augmentarea pentru a ajuta fabrica lor sa indeplineasca limitele COD pentru descarcarea de ape industriale uzate.

Aplicare

Au testat Bionetix® BCP50 ™ impotriva a doua produse concurente pentru o perioada de sase saptamani. BCP50 ™ a ajutat la mentinerea unei reduceri de 81% in COD, respectand limitele necesare pentru evacuarea in statia de epurare municipala.

Concluzie

BCP50 ™ a indeplinit standardele globale ale producatorului auto si a fost aprobat pentru utilizarea in fabricile lor din intreaga lume.


Bio-augumentarea cu surfactanti

Problema

O vopsitorie din Regatul Unit, cu două rezervoare colectoare cu capacitatea de 15m3 și 22m3, are un accept COD pentru a deversa 70.000 mg/L.

Aplicare

Tratamentul cu BCP10™a început în 29 iulie 2005 și a continuat timp de 7 săptămâni, până la 18 august 2005. Mostrele prelevate înainte de încercare au aratat niveluri COD de 57.300 și 68.100 mg/L. Debitul maxim a fost de 7,2 – 8,1 L/secundă pentru perioada respectivă.

 

Concluzie

Nivelurile COD au scăzut la 33.800 mg/L. Și nivelurile TSS au scăzut doar pe perioada încercării. Declinul nivelurilor COD în urma tratamentului a permis vopsitoriei să respecte nivelurile curente de deversare și să facă economii de cost asociate micșorarii deversării.

  • Descriere produs: Pulbere granulară de culoare cafenie, cu curgere liberă

  • Dozele vor varia în funcție de debite, timpii de retenție și variațiile sistemului

  • Pentru informații suplimentare privind utilizarea, vă rugăm să contactați reprezentantul tehnic local al BIONETIX.